Kalas

Vill du fira familjehögtiden i vårt kapell? Vi dukar gärna upp borden och serverar ekologiska produkter från gården och andra närliggande gårdar.

För sällskap som är 10 personer eller fler går det bra att boka plats hos oss måndag – lördag 12.00 – 23.00. Torsdag, fredag och lördag är butiks- och caféverksamheten även öppen. Då kan vi också ta emot mindre sällskap som vill boka matservering. Det kan vara bra att vara ute i ganska god tid om man vill boka ett speciellt datum eftersom vi har begränsat antal platser. Annars räcker det ofta med en eller ett par veckor i förväg, men innan jul och i maj-juni är det bra med god framförhållning.

Hela sällskapet äter samma meny och här är några menyförslag:

Baguette med dricka. Kaffe och kaka. 100 kr/person.
Hackebiff
med pastasallad och bbq-sås. Kaffe och kaka. 150 kr/ person.
Hackebiff med klyftpotatis, ost, grönsaker. Kaffe och dessert. 200 kr/person.
Chiligryta med bröd, korv- och ostbricka. Kaffe och kaka. 175 kr/person.
Italiensk högrevssoppa med bröd, korv- och ostbricka. Kaffe och kaka. 175 kr / person
Nötfärspaj med sallad, bröd, korv- och ostbricka. Kaffe och ostkaka. 200 kr/ person.
Örtmarinerat nötinnanlår, potatis, sallad, bröd, korv- och ostbricka. Kaffe och ostkaka. 250 kr/person
Honungsmarinerad tjälknöl med rostade rotfrukter, sallad, bröd, korv-och ostbricka. Kaffe och ostkaka. 260 kr/person.
Pulled beef med rotsaker i ugn, rödvinsglace, sallad, bröd, korv- och ostbricka. Kaffe och ostkaka. 300 kr/person

Lamm kommer på menyn senare i höst igen.
I vecka 48 börjar vi servera Adventsmeny. Det är inget julbord utan en trerättersmeny med juliga smaker för 350 kr/person. Det kommer också finnas en Adventsmeny light som är en tvårättersmeny för 200 kr/person. För den som vill ha något ännu enklare gör vi en Adventsmacka för 100 kr/person.

Vi älskar våra kor och får och det är för deras skull vi serverar mat på gården, men självklart respekterar vi dem som inte vill äta kött eller har allergier av olika slag och vi gör vårt bästa för att tillgodose olika behov och önskemål. På grund av det extra arbete som dock uppstår för specialkost tar vi 30 kr extra per portion. Kom ihåg att anmäla specialkost i samband med bokningen!

Vi använder lokala och ekologiska råvaror. Potatisen kommer från Björnstorp i Hult, grönsaker köper vi från Glinghester när det finns tillgängligt, ostar från Lida och Fröset, dricka bl a från Nordells och Egnells i Eksjö, många produkter kommer från Öland och Kalmar, Kristdala, Österlen, Visingsö med mera.

Vid sen avbokning delar vi på kostnaden.

Vi har serveringstillstånd för slutna sällskap.

Ostkakan (med ekologisk mjölk från granngården i Markestad) går att byta mot något annat t ex glass från Ryssby, pannacotta, kladdkaka, äppelpaj, rabarberpaj (vid säsong), schwarzwaldtårta mm, bara man beställer det i förväg.

Barn! 0-2 år gratis. 3-10 år 100 kr. 11-14 år 150 kr, om de äter samma mat som det övriga sällskapet, annars 30 kr extra per portion.

För att boka, ring Ann på 070-1900770.

Önskas underhållning kan vi tipsa om Magic Kjell som gärna gör ett besök om han har tid.

Varmt välkommen!

Kapellhörna1