Gårdsbutik & Fika

Vill du sitta ner i lantlig rustik miljö och ta en kopp kaffe är du välkommen till vårt gårdskapell. Här finns frallor och baguetter med charkvaror från gården och ostar från lokala gårdsmejerier. Brödet bakar Gunvor Bergman i sitt ekologiska gårdsbageri Rena Källan. Har du tur kan det även finnas någon läcker kaka från Linnéa i Söraby. Öppettiderna är samma som för gårdsbutiken.

Vår gårdsbutik är öppen torsdagar och fredagar 12.00 – 18.00
och lördagar kl. 12.00 – 16.00 året om. (Undantaget röda dagar.)

I butiken finns hängmörade vacuumförpackade styckdelar av ekologiskt nötkött, korv och andra charkprodukter från vår gård. Särskilt stolta är vi över vår örtwurst som var den första i raden av våra korvar. Vi fick inspiration till den under en alpvandring med goda vänner då vi köpte med oss makalöst goda schweiziska korvar som matsäck upp i bergen.

Ekologiskt lammkött finns periodvis färskt och ibland i frysen. Vår lammkorv kan vi också varmt rekommendera, den finns då och då i vår kyldisk. Våra goa lammskinn får man heller inte missa!

Vi plockar också in en del andra produkter som vi tycker om. Till exempel säljer vi fantastiskt fina lokalproducerade ostar från:

Frösets gårdsmejeri

Räven & Osten

Här finns te bland annat från Barkös te , honung från Mellby, marmelader och sylt från Lindhags och Birgittas Matbod, glass från Ryssby och många andra godsaker. Eftersom vi jobbar med små mathantverkare tar produkterna ibland slut innan vi hunnit få fram en ny omgång, det gör även våra egna produkter.

Vi har även produkter från Ekekull såsom cerat, salva och granskottssirap.

Vi har kortläsare i butiken.

Välkommen!

 

Byggnationen av kapellet och köket är delvis finansierat med hjälp av Europeiska jordbruksfonden.