Ekologiskt nötkött

Våra djur föds upp långsamt på gräs vilket gör att köttet smakar mer och godare. Det innebär också att naturbetena, dvs ängarna som djuren betar på, tar upp mer koldioxid och metan än vad djuren släpper ut. Ängarna som djuren betar på är också viktiga för den biologiska mångfalden.

All produktion på gården är KRAV-certifierad.

krav_marke_rgbeulogga
Djuren går ute på bete på sommarhalvåret och på vintern går de inomhus i lösdrift. Allt foder produceras på gården.

Vårt kött hängmöras först och sedan fortsätter det möras även i vakuumförpackningen.

Kött från Norrby Ängar kan du köpa i gårdsbutiken eller äta direkt i vårt gårdskapell (boka mat i förväg) som finns i anslutning till gårdsbutiken. Gårdsbutiken är öppen torsdagar och fredagar 12.00 – 18.00 och lördagar 12.00 – 16.00. I butiken finns vacuumförpackade styckdetaljer, korvar av olika slag och smörgåspålägg såsom salami och rökt oxrulle. Det finns kortläsare i butiken. Det finns också möjlighet att beställa en låda som du kan hämta i gårdsbutiken.

Nötlåda: Innehåller KRAV-märkt och hängmörad rostbiff, innanlår, ytterlår, fransyska, högrev och nötfärs. Lådan väger ca 10 kg och kostar 159 kr/kg.

Beställ köttlådor via e-post:  ann@norrbyangar.se alternativt på telefon: Ann 070-1900770.